Kepiye cara ngowahi utas pesawat ing proses mesin?

Utas pesawat uga diarani benang pungkasan, lan bentuk untune padha karo benang persegi panjang, nanging benang datar biasane benang sing diproses ing sisih mburi silinder utawa disk. Lintasan alat putar relatif karo benda kerja nalika mesin benang pesawat yaiku spiral Archimedes, sing beda karo utas silinder sing biasane mesin. Iki mbutuhake revolusi saka bahan kerjane, lan kreta tengah ngobahake nada ing workpiece mengko. Ing ngisor iki kita bakal ngenalake cara langsung nggawe utas pesawat mesin proses.

1. Karakteristik utas dhasar

Gabungan utas akeh digunakake sajrone mesin, kanthi utas eksternal lan internal. Ana papat jinis utama miturut wujud profil benang: benang segi telu, benang trapezoidal, benang bergerigi lan benang persegi dowo. Miturut jumlah utas saka utas: utas siji lan utas multi-utas. Ing macem-macem mesin, fungsi bagean sing Utas kalebu ing ngisor iki: siji kanggo fastening lan nyambungake; liyane yaiku kanggo ngirim tenaga lan ngowahi bentuk gerak. Utas segitiga asring digunakake kanggo sambungan lan kuat; utas trapezoidal lan persegi dowo asring digunakake kanggo ngirim kekuwatan lan ngowahi bentuk gerakan. Syarat teknis lan cara pangolahane duwe jurang tartamtu amarga beda kagunaane.

2. Cara ngolah benang pesawat

Kajaba nggunakake alat mesin biasa, supaya bisa nyuda efektifitas proses utas mesin, nambah efisiensi kerja, lan njamin kualitas proses benang, mesin CNC asring digunakake.

Telung komando G32, G92 lan G76 umume digunakake kanggo alat mesin CNC.

Command G32: Bisa ngolah utas stroke siji, tugas pemrograman tunggal abot, lan program luwih rumit;

Command G92: Siklus nglereni utas sing sederhana bisa diwujudake, sing migunani kanggo nyederhanakake nyunting program, nanging mbutuhake bahan kerja supaya ora dikatutake sadurunge.

Command G76: Ngatasi kekurangan Command G92, bahan kerja bisa digawe mesin wiwit kosong nganti benang rampung ing wektu siji. Ngirit wektu program minangka pitulung sing nyata kanggo nyederhanakake program.

G32 lan G92 minangka cara motong sing langsung, lan loro sisih nglereni gampang dipakai. Iki utamane amarga kerja simultan saka rong sisih agul-agul, gaya pemotong gedhe lan angel nglereni. Nalika utas kanthi nada amba dipotong, ujung pemotongan luwih cepet amarga ambane nglereni gedhe, sing nyebabake kesalahan diameter diameter saka benang; nanging presisi bentuk waos sing diproses dhuwur, mula umume digunakake kanggo ngolah benang nada cilik. Amarga nglereni gerakan alat rampung kanthi program, program mesin luwih dawa, nanging luwih fleksibel.

G76 kalebu metode pemotongan miring. Amarga iku proses pemotongan siji-sisi, pojok nglereni sisih tengen gampang rusak lan rusak, saengga permukaan mesin benang ora lurus. Kajaba iku, yen sudhut sudhut nglereni diganti, akurasi bentuk untu dadi kurang. Nanging, kauntungan saka metode mesin iki yaiku ambane nglereni mudhun, beban alat cilik, lan nyopot chip gampang. Mula, cara pangolahan cocog kanggo ngolah benang nada gedhe.

21


Wektu kiriman: Jan-11-2021